dec 202006
 

Wat had ik met een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc / Steen? Eigenlijk helemaal niets, in de supermarkt liet ik ze staan. Nou, dat is nu wel anders.

Twee simpele op het eerste gezicht identieke flessen. Alleen de dop is anders. De linker is de "wooded" Chenin Blanc. De rechter de "unwooded". Later lees ik op de Wijnerij dat er van de linker maar 500 flessen zijn geproduceerd: ja, dan kan ik me voorstellen dat je nog geen aparte etiketten maakt.

Voor het eerst hebben we twee WBW-wijnen die naar véél meer smaken. Ik heb dan ook nog wat bijbesteld en hoop dat die nog voor Kerst arriveren!

Zoals eerder gemeld, beviel de "wooded" ons eerst beter bij de gerechten die ik zondag had gemaakt, vooral bij de  mosseltjes uit de oven en ook bij de kip met cantharellen was-ie nog licht favoriet. Het is een heel "eenkennige wijn", veel complexe smaken, een tikje prikkelend, op zoek naar een ideale partner, misschien zelfs een dessert.

De "unwooded" daarentegen is een allemansvriend die uitnodigt tot bijschenken nadat het gerecht genuttigd is en het gesprek goed op gang is gekomen. Ik zou denk ik heel blij zijn als mjn favouriete visrestaurantje deze wijn op de kaart had staan, want wat doe ik daar? Lekker eten, lekker kletsen, iets te veel wijn drinken en tenslotte een taxi naar huis:-)

De moderne mens denkt in termen van prijs / prestatie; ik geef beide een dikke 8.

  One Response to “WBW december 2006”

  1. Beste WBW-deelnemer,

    Mede namens het hele team van Winery “Groot Parys” schreef Eric Verhaak en Mariëtte Ras een woord van dank aan alle deelnemers van WBW December.

    Zie: http://www.wijnerij.web-log.nl/wijnerij/2006/12/winery_groot_pa.html

    Vriendelijke groeten, een prettige jaarwisseling en bovenal een gezond 2007 toegewenst !

    Ed Starren
    weblog: http://www.wijnerij.web-log.nl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)