jun 182005
 

Mijn zus gaat in september (samen met haar man) drie weken werken in Lucca. Ze hebben een appartementje gehuurd met Internet aansluiting, en gaan daar hun nieuwe site en brochures in elkaar zetten, iets waar ze in het drukke dagelijkse werk in Den Haag niet aan toe komen. Wat een briljant idee: stel je voor dat ik drie weken kon "thuiswerken" vanuit Lucca.


Foto: winkeltje op het ovale plein in Lucca (juni 2004)

Kim MacLean schrijft de laatste tijd weer een paar leuke recepten die met Lucca te maken hebben in de NRC. Je moet wel een abonnement hebben om er bij te kunnen. Op 6 juni stond er een receptje voor Verdure Al Forno — dat lijkt op wat ik op 30 mei schreef.

Geroosterde groentes komen voor langs de hele Middellandse Zee. Mijn zoon heeft net ook geleerd hoe lekker het is — hij heeft een Israelische vriendin. Maar nu dat recept van Kim.Voor 2-3 personen:

  • 1 middelgrote courgette
  • 1 middelgrote aubergine
  • 1 vlezige rode paprika
  • 1/2 grote witte ui, gepeld
  • 2 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook, overlangs gehalveerd
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en zwarte peperkorrels.

Snijd alle ingredienten in grove stukken, giet de olie erover en schep alles goed door. Daarna verder 60 minuten in de oven op 200 graden, en elk kwartier even omscheppen zoals ook in mijn recept van 30 mei. Afmaken met de oregano, zout en peper.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)